DNS server reageert niet Windows 7

DNS server reageert niet

Geupdate op:

DNS
DNS server reageert niet Windows 7

De DNS server reageert niet Windows 7 kent meerdere oorzaken. Het is soms best lastig om erachter te komen wat de oorzaak is op uw computer. Wij helpen u hier graag bij!

Krijgt u een DNS server reageert niet Windows 7 melding te zien? Bijzonder vervelend als dit optreed? Deze melding kan meerdere oorzaken hebben, het is dan ook de kunst om erachter te komen wat precies de oorzaak is van de foutmelding.

Een simpele herstart

Een oplossing kan soms een stuk dichterbij zijn dan u wellicht denkt. Heeft u al een keer geprobeerd om uw computer en modem opnieuw op te starten. De computer opnieuw opstarten kan eenvoudig via start > opnieuw opstarten. Ook is het verstandig om uw modem/router even van de spanning te halen en er vervolgens weer op te zetten. De computer zal na de herstart opnieuw verbinding maken met de router. Het maakt hierbij niet uit of u draadloos werkt of met een bekabelde verbinding.

Een generieke storing

Dagelijks zijn er verstoringen in het internet verkeer. Het kan zijn dat u de foutmelding krijgt te zien omdat er een storing is bij uw internet provider. Neem daarom telefonisch contact op met uw internet provider om na te gaan of er een storing is in uw omgeving. Vaak heeft uw internet provider ook een storingspagina waarop actuele storingen te zien zijn. Kijk daar op om na te gaan of er een actuele storing is op uw locatie.

Scan uw computer

Een andere oorzaak kunnen spyware, malware of virussen zijn. Dit soort software kan ongemerkt uw internet verbinding ontregelen. Draai daarom een uitgebreide virusscan om na te gaan of uw systeem “schoon” is. Draait ook een malware en spyware scanner zoals Ccleaner en Malwarebytes, dit zijn goede programma’s om spyware en malware te ontdekken en te verwijderen.

Geavanceerde testen

Hebben de simpele oplossingen niet geholpen bij het oplossen van het probleem? Lees dan ons artikel DNS server reageert niet om geavanceerde oplossingen uit te proberen. Bij deze oplossingen hebben wij zogenaamde screenshots toegevoegd. Deze zijn gemaakt in Windows 7. Als u ook op Windows 7 draait kunt u deze geavanceerde oplossingen ook uitproberen. De kans is groot dat één van deze oplossingen zal leiden tot een oplossing van uw DNS probleem.

Plaats een reactie