WIFI netwerk heeft geen internettoegang

DNS server reageert niet

DNS
WIFI netwerk heeft geen internettoegang

Iedereen krijgt er wel eens mee te maken. Je hebt een zeer sterk signaal maar de internetverbinding wilt maar niet werken. Heel frustrerend natuurlijk als je net wil beginnen met werken, iets snel wilt opzoeken of als je een avondje wilt ontspannen in combinatie met Netflix. Wij hebben de vier beste oplossingen voor je op een rij gezet zodat je snel weer toegang tot het internet hebt!

Router opnieuw opstarten of een reset

de meeste gevallen wanneer je geen internettoegang hebt is dit eenvoudig op te lossen door het opnieuw opstarten van de router en de modem. Wanneer je de router opnieuw opstart verwijder je het tijdelijk geheugen van het apparaat evenals alle probleemmeldingen. Maak gebruik van de aan en uit knop of haal de stroom er even voor een paar seconden af. Wanneer de router opnieuw is opgestart is het probleem mogelijk al verholpen. Hou er rekening mee dat het opstarten van de router enkele minuten kan duren. Is het probleem niet opgelost met het opnieuw opstarten van de router probeer dan eens om hem te resetten. Dit doe je door in te loggen op je router en vervolgens de reset uit te voeren. Alle instellingen worden dan teruggezet.

Controleren of je op het juiste netwerk zit

Controleer eens bij je netwerk- en internet instellingen of je verbonden met het juiste netwerk. Misschien heb je eerder verbinding gemaakt met een ander WiFI netwerk en ben je vergeten dit te wijzigen. Het kan ook zijn dat je apparaat verbinding probeert te maken met een ander netwerk omdat de huidige verbinding onstabiel is. Dit gebeurd wanneer je gebruik maakt van meerdere WiFi verbindngen. Zorg dat je alleen verbonden bent met het netwerk die je wilt gebruiken en dat je de andere verbinding verbreekt. Om dit probleem in de toekomst te voorkomen kun je het best de optie automatisch met dit WiFi netwerk verbinden uitzetten.

Gebruik een andere DNS server

Een andere optie die je kunt proberen is het gebruik maken van een alternatieve DNS server. Het kan voorkomen dat je internetsignaal prima is maar dat je router een verbinding heeft met een DNS server die incorrecte informatie doorgeeft. Je zult dan geen internettoegang hebben. Door in te loggen op je router kun je de DNS server veranderen. Zijn deze al eens veranderd kun je er ook voor kiezen om de instellingen naar de standaardwaarden te herstellen. Herlaad je internetbrowser en controleer of je nu wel toegang hebt tot het internet.

Controleer het wachtwoord

Meestal krijg je een melding als het wachtwoord die je hebt ingevoerd voor de WiFi verbinding niet klopt. Er zijn enkele gevallen waarbij dit niet gebeurd. Je apparaat laat zien dat je signaal hebt maar kan niets doorgeven naar je router. Dit resulteert weer in een niet werkende internetverbinding. Voer je wachtwoord opnieuw in en vink het vakje ‘wachtwoord tonen’ aan zodat je het beter kunt controleren.

Plaats een reactie