DNS Server for Synology

DNS server reageert niet

DNS

Als je op zoek bent naar een betrouwbare en efficiënte DNS server voor je Synology NAS, ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel zullen we dieper ingaan op wat een DNS server is, waarom het belangrijk is voor je Synology NAS en welke opties er beschikbaar zijn.

Wat is een DNS server?

Een DNS server, oftewel Domain Name System server, is een essentieel onderdeel van het internet. Het fungeert als een soort telefoonboek voor het internet, waarbij domeinnamen worden vertaald naar IP-adressen. Dit zorgt ervoor dat wanneer je een website bezoekt, je computer weet naar welk IP-adres het moet gaan om de juiste pagina te laden.

Wanneer je een Synology NAS gebruikt, is het hebben van een goed werkende DNS server van cruciaal belang. Dit zorgt ervoor dat je NAS correct kan communiceren met andere apparaten en services op je netwerk, en dat je toegang hebt tot externe websites en diensten.

Waarom is een DNS server belangrijk voor je Synology NAS?

Een DNS server is essentieel voor het correct functioneren van je Synology NAS om verschillende redenen:

 • Het zorgt voor een snelle en betrouwbare verbinding met externe servers en diensten.
 • Het maakt het eenvoudiger om je NAS te benaderen via een domeinnaam in plaats van een IP-adres.
 • Het biedt extra beveiliging door het blokkeren van schadelijke websites en het omleiden van verkeer via een VPN.

Opties voor een DNS server voor Synology

Er zijn verschillende opties beschikbaar als het gaat om het kiezen van een DNS server voor je Synology NAS. Enkele populaire keuzes zijn:

 • De standaard DNS server van je internetprovider.
 • Google Public DNS.
 • OpenDNS.
 • Cloudflare DNS.

Elke DNS server heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het is belangrijk om te kijken welke het beste past bij jouw behoeften en wensen.

Instellen van een DNS server op je Synology NAS

Het instellen van een DNS server op je Synology NAS is gelukkig een eenvoudig proces. Volg deze stappen om aan de slag te gaan:

 1. Log in op je Synology NAS via de webinterface.
 2. Navigeer naar het Control Panel en selecteer het tabblad Network.
 3. Klik op de DNS tab en voeg de gewenste DNS server toe.
 4. Sla de wijzigingen op en test de verbinding om te controleren of alles correct is ingesteld.

Met deze eenvoudige stappen kun je snel en gemakkelijk een DNS server instellen op je Synology NAS en genieten van een betere netwerkervaring.

Conclusie

Een goede DNS server is essentieel voor het correct functioneren van je Synology NAS. Door de juiste DNS server te kiezen en in te stellen, kun je genieten van een snellere en betrouwbaardere netwerkervaring. Volg de bovenstaande stappen om aan de slag te gaan en optimaliseer je netwerk vandaag nog!

Plaats een reactie