DNS server reageert niet KPN

DNS server reageert niet

Geupdate op:

DNS
DNS server reageert niet KPN

KPN en een DNS probleem? Het komt erg vaak voor dat de internet verbinding niet correct werkt. Dit kan het gevolg zijn van een DNS server dat niet juist reageert. Dit kan tot veel frustraties leiden omdat we het internet iedere dag wel een keer gebruiken. Om het probleem zo snel mogelijk op te lossen nemen we enkele mogelijke oplossingen met je door. Zo kun je snel weer aan de slag op het wereldwijde web!

Heeft KPN storing?

Voordat je alle mogelijke oplossingen gaat proberen om je niet werkende internet verbinding te herstellen is het belangrijk om eerst te kijken of KPN geen storing heeft. Als er een storing betreft is er ook geen mogelijkheid tot verbinding. Bekijk op de officiële website van KPN of er momenteel een storing is of dat er onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd worden. Je kunt ook contact opnemen met de klantenservice.

Start je router opnieuw op

Met het opnieuw opstarten van de router kun je het probleem vaak snel en gemakkelijk oplossen. Het opnieuw opstarten van de router doe je in slechts enkele stappen. Haal de stekker tijdelijk uit de stopcontact en plaats deze vervolgens terug. De router gaat nu automatisch opnieuw opstarten en alle foutmeldingen verwijderen. Wacht tot de verbinding weer tot stand is gekomen en controleer of het internet nu weer werkt zoals het hoort.

WiFi versterkers loskoppelen

Een veelvoorkomend probleem van een internetverbinding die niet werkt zijn WiFi versterkers. Deze oplossing hoef je natuurlijk alleen uit te proberen als je hierover beschikt. De eerste stap is om alle aanwezige WiFi versterkers los te koppelen. Start vervolgens je router opnieuw op door de stroom er enkele seconden van af te halen. Het duurt enkele minuten voordat de router opnieuw is opgestart en ingesteld. Na het opnieuw opstarten van de router kun je de WiFi versterkers terug aansluiten. Door het loskoppelen van de WiFi versterkers voorkom je dat de router de herstart tegenhoudt.

Controleren op virussen en spyware

Het niet hebben van een werkende internet verbinding kan ook het gevolg zijn van een virus of spyware. Controleer met behulp van een antivirusprogramma of er eventuele virussen actief zijn. Beschik je niet over antivirus software zijn er voldoende gratis applicaties beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan Avast, AVG of Avira. Malware opsporen kun je doen met Malwarebytes.

Software updaten

Het kan zijn dat je netwerkkaart draait op verouderde software. De kans is zeker aanwezig wanneer deze niet automatisch geupdate wordt. Dit kan mogelijk leiden tot mogelijke problemen zoals een niet stabiele internetverbinding. Zoek bij de netwerkinstellingen naar het type van je netwerkkaart en controleer op de website van de fabrikant of je over de laatste update beschikt. Je kunt ook je netwerkkaart opzoeken bij apparaat beheer en automatisch zoeken naar updates. Hier is wel een internetverbinding voor nodig.

Plaats een reactie