DNS server reageert niet Ziggo

DNS server reageert niet

DNS
DNS server reageert niet Ziggo

Als de DNS server van Ziggo niet reageert resulteert dit in een internetverbinding die mogelijk niet goed werkt. Niet handig natuurlijk als je net wilt beginnen met het maken van je schoolopdracht of met de zoektocht naar je droomvakantie. Om het probleem met het internet en DNS server zo snel mogelijk op te lossen hebben we enkele oplossingen voor je uitgezocht en op een rijtje gezet. Hopelijk kun je met deze oplossingen snel weer aan de slag.

Heeft Ziggo storing?

Het kan zijn dat de DNS server van Ziggo niet reageert omdat de internet provider mogelijk slachtoffer is van een storing. Je kunt dan van alles gaan proberen maar dat zal niet leiden tot een werkende internet verbinding. In dat geval is de oplossing een portie geduld. Op de website van Ziggo kun je controleren aan de hand van jouw postcode of er momenteel een storing gaande is. Ook wordt er aangegeven of ze bezig zijn met onderhoud. Ook dan kun je te maken krijgen met een niet werkende of slechtere verbinding.

De router opnieuw opstarten

Deze oplossing zal voor mensen bekend in de oren klinken. Het opnieuw opstarten van de router. Een eenvoudige maar effectieve oplossing. Schakel de router uit en vervolgens weer aan met de power knop of haal het stroom er tijdelijk af. De router zal alle geheugen verwijderen en zichzelf opnieuw instellen. De kans is groot dat je internet verbinding nu wel werkt en jij weer aan de slag kunt. Lost dit het probleem niet op kun je een volledige reset van de router overwegen. Dit doe je door in te loggen op de webconfiguratie van de router.

Alternatieve DNS server gebruiken

Een andere oplossing die je kunt proberen is het gebruik maken van een andere DNS server. De router en de DNS server communiceren niet goed met elkaar waardoor de verbinding niet soepel is. Klinkt misschien erg technisch maar iedereen kan eenvoudig de DNS server veranderen. Je logt in op de webconfiguratie van je router waar je zoekt naar het kopje DNS. Hier kun je de gewenste DNS server invullen. Het kan voorkomen dat de router na het opslaan opnieuw opstart.

Het netwerk vergeten

Wat je ook kunt proberen is om het netwerk te vergeten. Je reset hiermee als het ware de internetverbinding van de WiFi netwerk in kwestie. Zoek je netwerk op bij de netwerk- en internet instellingen en selecteer deze. Je zult de optie zien ‘netwerk vergeten’. Bevestig deze keuze om het netwerk daadwerkelijk te vergeten. Nu kun je het netwerk weer opzoeken en opnieuw verbinden. Als het goed gegaan is werkt alles weer zoals het hoort

Plaats een reactie