DNS servers OpenDNS

DNS server reageert niet

DNS

Ben je op zoek naar een betrouwbare en snelle DNS service voor je internetverbinding? Dan is OpenDNS wellicht de oplossing voor jou. In dit artikel gaan we dieper in op wat DNS servers zijn, wat OpenDNS precies inhoudt en wat de voordelen zijn van het gebruik van deze service.

Wat zijn DNS servers?

DNS staat voor Domain Name System en is een systeem dat vertaalt mensvriendelijke domeinnamen zoals www.google.com naar IP-adressen die computers kunnen begrijpen. Elke keer dat je een website bezoekt, wordt er een verzoek naar een DNS server gestuurd om het IP-adres van de betreffende website op te halen. Dit zorgt ervoor dat je computer de juiste server kan vinden om de website te laden.

DNS servers zijn essentieel voor het functioneren van het internet, aangezien ze fungeren als een soort telefoonboek voor het web. Zonder DNS servers zouden we websites alleen kunnen bereiken door het IP-adres in te voeren, wat natuurlijk niet erg praktisch is.

Wat is OpenDNS?

OpenDNS is een alternatieve DNS service die wordt aangeboden door Cisco. Het biedt verschillende voordelen ten opzichte van de standaard DNS servers van je internetprovider, zoals snellere responstijden, betere beveiliging en meer controle over je internetverbinding.

OpenDNS heeft een wereldwijd netwerk van servers die ervoor zorgen dat je altijd verbonden bent met de snelste en meest betrouwbare server in de buurt. Dit zorgt voor een snellere internetervaring en minder vertraging bij het laden van websites.

Voordelen van OpenDNS

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van OpenDNS als je DNS service. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

  • Snellere responstijden: Doordat OpenDNS gebruikmaakt van een wereldwijd netwerk van servers, worden DNS verzoeken sneller verwerkt en worden websites sneller geladen.
  • Betere beveiliging: OpenDNS biedt extra beveiligingsfuncties zoals phishing bescherming en malware blokkering, waardoor je beter beschermd bent tegen online bedreigingen.
  • Meer controle: Met OpenDNS kun je bepaalde websites blokkeren of toestaan, waardoor je meer controle hebt over wat er op je internetverbinding gebeurt.

Hoe stel je OpenDNS in?

Het instellen van OpenDNS op je computer of router is eenvoudig en kan in slechts een paar stappen worden gedaan. Hier is een korte handleiding om OpenDNS in te stellen:

  1. Maak een gratis account aan op de OpenDNS website.
  2. Volg de instructies om de DNS servers van OpenDNS in te stellen op je computer of router.
  3. Controleer of de instellingen correct zijn door een website te bezoeken en te controleren of deze snel wordt geladen.

Door OpenDNS in te stellen, kun je profiteren van de voordelen van deze snelle en betrouwbare DNS service en een veiligere internetervaring hebben.

Al met al is OpenDNS een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en snelle DNS service. Met zijn wereldwijde netwerk van servers, betere beveiliging en meer controle over je internetverbinding, biedt OpenDNS alles wat je nodig hebt voor een optimale internetervaring.

Plaats een reactie