OpenDNS DNS Server

DNS

Ben je op zoek naar een betrouwbare en snelle DNS server? Dan is OpenDNS DNS Server misschien wel de oplossing voor jou. In dit artikel gaan we dieper in op wat OpenDNS DNS Server precies is, hoe het werkt en wat de voordelen ervan zijn.

Wat is OpenDNS DNS Server?

OpenDNS DNS Server is een gratis DNS service die wordt aangeboden door Cisco. DNS staat voor Domain Name System en is een systeem dat domeinnamen vertaalt naar IP-adressen, zodat computers met elkaar kunnen communiceren op het internet. OpenDNS DNS Server biedt een alternatief voor de standaard DNS servers van je internetprovider en belooft snellere en veiligere internetverbindingen.

Hoe werkt OpenDNS DNS Server?

Wanneer je een website bezoekt, zoals bijvoorbeeld www.google.com, stuurt je computer een verzoek naar een DNS server om het IP-adres van die website op te zoeken. De DNS server vertaalt de domeinnaam naar het bijbehorende IP-adres en stuurt deze informatie terug naar je computer, zodat de website geladen kan worden.

OpenDNS DNS Server werkt op dezelfde manier, maar belooft snellere responstijden en betere beveiliging. Door gebruik te maken van de servers van OpenDNS, kun je dus sneller en veiliger surfen op het internet.

Voordelen van OpenDNS DNS Server

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van OpenDNS DNS Server. Hier zijn een aantal van de belangrijkste voordelen:

  • Snellere responstijden: OpenDNS belooft snellere responstijden dan de standaard DNS servers van je internetprovider, wat resulteert in snellere laadtijden van websites.
  • Betere beveiliging: OpenDNS biedt extra beveiligingsfuncties, zoals het blokkeren van schadelijke websites en het detecteren van phishing-pogingen.
  • Gebruiksvriendelijk: Het instellen van OpenDNS DNS Server is eenvoudig en kan gedaan worden op zowel individuele apparaten als op routers.
  • Gratis te gebruiken: OpenDNS DNS Server is gratis te gebruiken voor iedereen, wat het een aantrekkelijke optie maakt voor zowel particuliere als zakelijke gebruikers.

Hoe stel je OpenDNS DNS Server in?

Het instellen van OpenDNS DNS Server is eenvoudig en kan gedaan worden op zowel Windows, macOS, iOS, Android als op routers. Hier is een stap-voor-stap handleiding om OpenDNS DNS Server in te stellen:

  1. Maak een gratis account aan op de website van OpenDNS.
  2. Volg de instructies om je IP-adres te registreren bij OpenDNS.
  3. Stel de DNS servers van OpenDNS in op je apparaat of router. De DNS servers van OpenDNS zijn: 208.67.222.222 en 208.67.220.220.
  4. Controleer of de instellingen correct zijn door een website te bezoeken en te controleren of deze snel en veilig wordt geladen.

Conclusie

OpenDNS DNS Server is een betrouwbare en snelle DNS service die verschillende voordelen biedt ten opzichte van de standaard DNS servers van je internetprovider. Door gebruik te maken van OpenDNS DNS Server kun je genieten van snellere responstijden, betere beveiliging en een gebruiksvriendelijke ervaring. Probeer het zelf en ervaar de voordelen van OpenDNS DNS Server!

Plaats een reactie