PC problemen

DNS server reageert niet

Geupdate op:

DNS
PC problemen

PC problemen kunnen heel divers zijn, u kunt software- en hardware problemen ervaren. Gelukkig kunt u de meeste problemen zelf oplossen.

Heeft u momenteel PC problemen? Iedereen die een computer of laptop heeft ontkomt er niet aan, pc problemen. Vroeg of laat krijgt u ermee te maken. PC problemen kunnen optreden in verschillende categorieën. Wij zullen in dit artikel enkele problemen belichten en mogelijke oplossingen aandragen.

Software problemen

Software problemen kunnen vaak optreden. Wellicht start een bepaald programma niet meer op, of u krijgt bepaalde foutmeldingen. Als eerste kunt u proberen de computer opnieuw op te starten, dit lost vaak een hoop op. Zijn de problemen hardnekkiger dan kunt u proberen het programma opnieuw te installeren. Via het configuratiescherm zult u eerst het betreffende programma moeten verwijderen. Na het verwijderen kunt u de installatie opnieuw uitvoeren. Blijven de software problemen zich voordoen, dan kunt u kiezen voor een zwaardere oplossing, genaamd Systeemherstel. Uw Windows wordt dan teruggezet naar een zogenaamd herstelpunt. Dit kan bijvoorbeeld een punt van 2 weken geleden zijn. Vaak worden software problemen door een dergelijke herstel actie opgelost.

Hardware problemen

Om hardware problemen op te kunnen lossen moet u enigszins verstand van zaken hebben. Het werkt eigenlijk net als bij een auto. Als u het roetfilter wilt vervangen, moet u weten wat voor roetfilter u kunt plaatsen en waar het roetfilter precies zit. Bij een computer werkt dit net zo. Ten eerste zult u moeten achterhalen welk hardware onderdeel niet goed werkt. Dit kan bijvoorbeeld de harde schijf zijn, de processor of nog erger het moederbord. Na de constatering zult u het nieuwe onderdeel moeten aanschaffen. De derde stap is het vervangen van het huidige onderdeel voor het nieuwe.

Langs brengen bij een specialist

Zowel voor software- als hardwareproblemen kunt u uw computer of laptop ook naar een specialist brengen. Er zijn veel kleine computerbedrijfjes die u graag helpen bij het oplossen van software- of hardware problemen. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor een bekendere winkel, bijvoorbeeld een Mycom. Bij de Mycom is een speciale service afdeling ingericht waar u uw apparatuur naar toe kunt brengen. Houd wel rekening met forse kosten, want vaak betaalt u per kwartier een bepaald bedrag. Dit is dan alleen nog maar voor het onderzoek. Moet bijvoorbeeld het moederbord vervangen worden, dan kunt u rekenen op honderden euro’s aan kosten. Het kan ook zijn dat je toe bent aan een nieuwe laptop of computer. Het kan dan best lastig zijn om een passend model te vinden. Op de website nieuwste laptops vind je diverse tips die je helpen bij de aanschaf van een nieuwe laptop.

Plaats een reactie