Wel verbinding geen internettoegang

DNS server reageert niet

Geupdate op:

DNS
Wel verbinding geen internettoegang

Heeft u wel verbinding geen internettoegang? Vervelend! Wij helpen u graag aan de hand van enkele tips die uw probleem kunnen oplossen.

Heeft u wel verbinding geen internetoegang momenteel? Erg vervelend natuurlijk, maar wij helpen u graag bij het oplossen van dit probleem. Als u wel een verbinding heeft, dan betekent dit dat u wel goed verbonden bent met uw modem/router. Dit kan zowel draadloos als via een bekabelde verbinding zijn.

Uw internetprovider

Een mogelijke oorzaak van het probleem kan bij uw internet provider liggen. Wellicht is er op dit moment een storing gaande op hun netwerk waardoor internet verkeer niet mogelijk is. Ook kan het zo zijn dat uw internet netwerk wel goed werkt, maar er een storing zit op de “buitenkant” van de router. Met buitenkant bedoelen wij het netwerk naar buiten toe, het internet op. Om erachter te komen of een dergelijk probleem bij u speelt kunt u contact opnemen met uw internet provider. Deze kan bijna altijd een meting uitvoeren en nagaan of er iets aan de hand is met de verbinding naar uw modem/router.

Opnieuw opstarten

Een simpele, maar vaak doeltreffende truc is het opnieuw opstarten van het modem/router en de computer. Soms moet de verbinding even opnieuw opgebouwd worden om deze weer te laten werken. Hoelang is het geleden dat u uw modem opnieuw heeft opgestart? Als deze al maanden draait dan kan het geen kwaad om deze even van de stroom te halen en er weer op te zetten. De verbinding wordt door de herstart opnieuw opgebouwd.

Vast IP adres DNS instellen

Werken de net genoemde oplossingen niet, dan kunt u proberen een vast DNS adres in te stellen een vast IP adres. Het is wel belangrijk om hier de juiste instellingen voor de gebruiken. Een fout in het ingestelde ip adres zal namelijk leiden tot helemaal geen verbinding meer, ook niet met uw router/modem. Vraag daarom aan uw internet provider welke DNS en ip gegevens u moet invullen onder de TCP versie 4 eigenschappen. Heeft u de gegevens opgevraagd? Lees dan ons artikel over mogelijke oplossingen van DNS server reageert niet en kijk bij het kopje DNS vast instellen. Hier vind u screenshots die verduidelijken hoe u dit kunt instellen.ows 7 draait kunt u deze geavanceerde oplossingen ook uitproberen. De kans is groot dat één van deze oplossingen zal leiden tot een oplossing van uw DNS probleem.

Plaats een reactie